FAK Lumen GoirleFAK Lumen GoirleFAK Lumen Goirle

Nieuws

Lumen staat op voor Factorium

De leden van foto- en videovereniging F.A.K. Lumen verklaren zich solidair met Factorium Podiumkunsten Goirle. In opdracht van F.A.K. Lumen filmde Geurt van Gils Film activiteiten van Factorium in Goirle.

Graag nodigen wij u uit een paar minuten naar de bijgevoegde film te kijken. Het brengt mooi in beeld wat de waarde van Factorium Goirle is voor de mensen in het dorp, het complete basisonderwijs maar ook voor Thebe Elisabeth.


Zie hoe het werk van cultuureducatie doorwerkt naar kinderen, en hoe het ook leerkrachten en activiteitenbegeleiders raakt. Zij vertellen hierover recht vanuit hun hart.

 

 

Screenshot uit de film

 

 

Kijk hier naar het filmpje

 

De leden van foto- en videovereniging F.A.K. Lumen Goirle, in vergadering bijeen, verklaren zich solidair met Factorium Podiumkunsten Goirle en wijzen, de door de Gemeente Goirle voorgenomen bezuiniging, ten sterkste af. De voorgenomen maatregel zal leiden tot verschraling van het muziek-, dans- en cultuuronderwijs in Goirle, en de liquidatie van cultuurprogramma’s in Goirlese basisscholen en woonzorgcentra. De voorgenomen bezuinigingsmaatregel zal vooral mindergefortuneerden treffen, terwijl kunst en cultuur toch echt van iedereen en voor iedereen zijn.

 

Foto: Factorium Goirle

 

Factorium heeft door kruisbestuiving, samen met vele organisaties en verenigingen, waaronder ook F.A.K. Lumen, gezorgd voor een goed maatschappelijk klimaat in Goirle. Lumen heeft vele projecten met Factorium mogen ondernemen, en dat willen de leden van F.A.K. Lumen heel graag zo houden. Ze hopen dan ook dat de gemeenteraad van Goirle geen besluiten zal nemen, die zullen leiden tot liquidatie van deze goedlopende organisatie. Wat je weggooit, krijg je niet zomaar weer terug.