FAK Lumen GoirleFAK Lumen GoirleFAK Lumen Goirle

Nieuws

‘Gold Passioned’

Vanaf zaterdagmiddag 22 september 2018 zijn in de foyer van Cultureel Centrum Jan van Besouw portretten te zien, gemaakt door Atelier ‘78 en FAK Lumen. 

Norbert de Vries interviewde 10 markante Goirlenaren die op oudere leeftijd vitaal en inspirerend zijn. Frank en Geurt van Gils maakten van deze dorpsgenoten fotoportretten in hun eigen omgeving. Wouter van Gils tekende voor de vormgeving; hij voegde foto’s en interviews samen op grote panelen. Leden van Atelier ’78 schilderden eveneens portretten.

 

Foto Frank van Gils - FAK Lumen Goirle

 

De presentatie werd begeleid door een voordracht van Arnaud Mooij en Kathinka Fortuin in de theaterzaal van het cultureel centrum, rond het thema dromen, kansen, wijsheid, vitaliteit en ouder worden, waarbij ook het publiek zijn inbreng kon hebben. Fotograaf Arnaud Mooij toonde op groot scherm bijzonder authentieke en krachtige beelden, en Kathinka Fortuin vulde die aan met prachtige verhalen en quotes van markante ouderen. Een mooi beeld van hoe je ook op oudere leeftijd vitaal en inspirerend kunt zijn.

 

Na afloop was er in de foyer een drankje en een hapje verkrijgbaar, onder begeleiding van sfeervolle livemuziek door For Everly. Een leuk middagje uit!