FAK Lumen GoirleFAK Lumen GoirleFAK Lumen Goirle

Foto Amateur Klub Lumen

Wie zijn en wat is Foto Amateur Klub Lumen?


Lumen betekent ‘licht’, en om te kunnen zien heb je licht nodig. Zolang er mensen zijn, hebben ze getracht beelden vast te leggen. Op rotsen gekrast, met potlood en penseel, of met foto- en filmcamera’s en video.

Foto- en videograferen is leuk; leden van Lumen maken er al bijna vijenveertig jaar hun hobby van. Het plezier wordt nog groter wanneer mensen in je omgeving de foto’s mooi vinden, je video’s veelzeggend.

Foto- en videografie gebeurt tegenwoordig digitaal. Het is heel eenvoudig om over digitale beelden te beschikken. Je hebt een digitale fotocamera, of je hebt allerlei herinneringen op een digitale bandje in de videocamera.

Een van de charmes van de moderne digitale video- en fotografie is dat je beelden op de computer kunt bewerken. Storende stukjes op de foto werk je in een tel weg, verkeerde of te lange stukken haal je in een oogwenk uit je video.

Het bewerken van foto- en videobeelden is niet moeilijk; het is te leren.

FAK Lumen werd op 30 april 1972 te Goirle opgericht met als doel: het bevorderen van amateur-fotografie in verenigingsverband om zodoende tot betere resultaten te komen. Sinds jaren heeft Lumen ook een kleine maar zeer actieve videoafdeling. Lumen telt in totaal ongeveer vijfentwintig leden.
De vereniging tracht haar doel te bereiken door het organiseren en begeleiden van clubavonden, die bestaan uit instructies, werkavonden en lezingen. De vereniging werkt vaak samen met fotoclubs uit de omgeving. Regelmatig ontvangt Lumen sprekers en clubs, organiseert symposia, wedstrijden en tentoonstellingen. Lumen werkt ook samen met andere disciplines in Goirle e.o., zoals de harmonie, de muziekschool Factorium, dichters, het heem, de R.-K.-Kerk, het gilde, toneelverenigingen en zorginstellingen.

Op deze webpagina kun je een eerste indruk krijgen wat leden van Lumen zoal doen: clubavonden, beginnerscursussen, jeugdbijeenkomsten studiofotografie. Via ‘e-mail’ kun je nog meer aan de weet komen.