Routebeschrijving naar FAK Lumen

Routebeschrijving naar FAK Lumen
in het Cultureel Centrum Jan van Besouw.

FAK Lumen zit op de bovenste verdieping van het CC Jan van Besouw,
recht tegenover de lift en trap.


1. Per auto (kort parkeren)
Op het voorterrein van cultureel centrum Jan van Besouw kunt u met een maximale tijd van drie uur parkeren. U dient hier de blauwe schijf te gebruiken.Vanuit Eindhoven/ Den Bosch/ Breda Volg de A58 tot aan de afslag Goirle. Volg de N630, bij de eerste kruising volgt u Goirle-Noord (linksaf). U bevindt zich nu op de Rillaersebaan. Na ca. 1 kilometer gaat u op de rotonde rechtsaf. U bevindt zich nu op de Tilburgseweg, deze weg rechtdoor volgen. Ter hoogte van de Rabobank (linkerzijde van de weg) de Tilburgseweg rechtdoor blijven volgen tot de aansluiting Kloosterstraat (na het Kloosterplein rechtsaf). U komt nu op een T-splitsing, waarop u naar rechts gaat. U volgt de weg, neemt de bocht naar links de Th. van Diessenstraat in en arriveert aan de voorzijde van het cultureel centrum Jan van Besouw.

Op donderdagochtend is, vanwege de weekmarkt, de Tilburgseweg ter hoogte van het Kloosterplein afgesloten. Vanaf de Tilburgseweg blijft u de voorrangsweg volgen en slaat u ter hoogte van de Rabobank rechtsaf de Dorpsstraat in. U neemt de derde straat links, de Oude Kerkstraat in. Aan het einde daarvan slaat u linksaf, de Th. van Diessenstraat in. U vervolgt de weg en arriveert aan de voorzijde van het cultureel centrum Jan van Besouw.

Geadviseerd wordt de retourroute niet via de winkelstraat Tilburgseweg, te volgen. Ten zuiden van de Dorpsstraat is dit namelijk een eenrichtingsstraat (in zuidelijke richting). Vanuit het voorterrein neemt u de Oude Kerkstraat. Aan het einde daarvan slaat u naar rechts de Dorpsstraat in. Op het moment dat de Dorpsstraat met een bocht overgaat in de Tilburgseweg volgt u de hiervoor
beschreven route in tegengestelde richting.

Vanuit Poppel/Turnhout:
Komende vanuit België (Poppel, Ravels, Turnhout) neemt u de Turnhoutsebaan. U slaat rechtsaf de Tijvoortsebaan in. Aan het einde daarvan slaat u linksaf de Bergstraat in. Op de T-splitsing kruispunt Bergstraat/ Tilburgseweg rijdt u rechtdoor de Tilburgseweg in. Deze weg volgen tot de aansluiting Kloosterstraat. U slaat hier linksaf. Direct komt u op een T-splitsing, waarop u naar rechts gaat. U vervolgt de weg, neemt de bocht naar links de Th. van Diessenstraat in en arriveert aan de voorzijde van het cultureel centrum Jan van Besouw.


2. Per auto (lang parkeren)
Op de hoek Bergstraat/ Parallelweg in Goirle ligt een parkeerterrein, nét buiten het centrum en de blauwe zone. Hier kunt u voor een onbeperkte duur parkeren.

Vanuit Eindhoven/ Den Bosch/ Breda
Komende vanaf de rijksweg A58, afrit 11 (Goirle/ Tilburg-west) rijdt u richting het zuiden over de Turnhoutsebaan (N630). U steekt de Rillaersebaan over en volgt “Goirle”. Vervolgens slaat u linksaf, de Tijvoortsebaan in (afslag “Goirle”). Aan het einde van deze weg slaat u linksaf de Bergstraat in. Als laatste slaat u linksaf de Parallelweg in. Direct aan de rechterkant bevindt zich langparkeerterrein
Bergstraat.

Vanuit Poppel/ Turnhout
Komende vanuit België neemt u de Turnhoutsebaan. U slaat rechtsaf de Tijvoortsebaan in. Aan het einde daarvan linksaf de Bergstraat in. Als laatste slaat u linksaf de Parallelweg in. Aan de rechterkant bevindt zich langparkeerterrein Bergstraat.

Looproute vanaf parkeerterrein naar cultureel centrum Jan van Besouw:
Loop vanaf de Bergstraat in noordelijke richting tot aan de Dr. Ariënsstraat. Ga deze straat in tot aan de St. Jansstraat. Ga hier rechtsaf tot aan de Weth. Vekemansstraat. Ga hier linksaf en volg de weg tot aan de Th. van Diessenstraat. Aan het einde van de weg op de T-splitsing rechtsaf. U bent gearriveerd.


3. Per openbaar vervoer
Vanaf station Tilburg Centraal, neemt u Stadsdienst lijn 1 (T-bus), uitstappen in de Dorpsstraat. De laatste bus in de avond richting Tilburg vertrekt op 23:47 uur. (zie ook de website www.bba.nl)

Komende vanuit Turnhout (België) kunt u met buslijn 450 of 451 van busmaatschappij “De Lijn” het centrum van Goirle bereiken. Uitstappen in de Dorpsstraat. De laatste bus in de avond in de richting Turnhout vertrekt op 21:46. (zie ook website www.delijn.be)Looproute vanaf bushalte naar cultureel centrum Jan van BesouwU loopt via de Dorpsstraat in westelijke richting tot aan de Kloosterstraat. Deze weg gaat u in. U loopt rechtdoor tot aan de Th. van Diessenstraat. Hier gaat u rechtsaf en arriveert u op aan de voorzijde van het cultureel centrum Jan van Besouw

4. Per fiets
Aan de voorzijde van het cultureel centrum Jan van Besouw, tegen de hoofdingang gelegen, is een ruime gelegenheid tot het stallen van fietsen aanwezig. Vanuit alle richtingen is de locatie goed te bereiken.